
„Mustárban” pácolt, grillezett csirke zöldsalátával
Hozzávalók:
- 500 g csirkecombfilé
- 500 g csirkemellfilé
- 1 nagy joghurt (páchoz)
- 2 ek. Grapoila mustármagliszt (páchoz)
- 1 ek. Grapoila mustármagolaj (páchoz)
- 1 szál oregánó (páchoz)
- őrölt bors (páchoz)
- 1 csapott ek. só (páchoz)
- 0,5 dl Grapoila repcemagolaj (páchoz)
- 2 marék rukkola (salátához)
- salátafélék (salátához)
- 1 ek. almaecet (salátához)
- 2 ek. Grapoila tökmagolaj (salátához)
- 2 ek. Grapoila mustármagolaj (salátához)
- 2 csipet só (salátához)
- szezámmag (salátához)
- zöldfűszerek (bazsalikom, petrezselyem) (salátához)
Elkészítés:
A húspáchoz keverjük el a joghurtban a mustármaglisztet, a mustármagolajat, a felaprított oregánót, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele a csirkemellszeleteket és a csirkecombdarabokat. Legalább 1 órán keresztül pácoljuk a húst, de még jobb, ha egy teljes éjszakát tölt a hűtőben. Forrósítsunk fel egy kis repceolajat a serpenyőben és süssük aranybarnára a husikat.
Vágjuk össze a salátaféléket, rukkolát, aprítsuk rá a zöldfűszereket. Az öntethez keverjük össze egy kis tálkában az almaecetet, a tökmagolajat, a mustármagolajat, ízlés szerint sózzuk meg és öntsük vele nyakon a hús mellé tálalt zöldsalátát. Végezetül szórjuk meg egy kis szezámmaggal mind a húst, mind a salátát.
Nézd meg videónkat!