Különleges ízvilágú, lágy, vöröses színű olaj. A tökmagot nem pörköljük, értékes beltartalma a mechanikus hidegen sajtolás során nem károsul, és az olajhoz semmilyen adalék nem kerül.
A héj nélkül préselt tökmagolaj az úgynevezett "olajtök" héj nélküli magjából készül, íze lágyabb, kevésbé karakteres. Ezzel a technológiával - igény esetén - héjával préselt tökmagolajat is előállítunk a kanadai tök - bébiételgyártás melléktermékeként keletkező - héjas magjából.
A tökmag rendkívül gazdag fehérjékben, fitoszterinekben, többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, nyomelemekben és bizonyítottan csökkenti a gyomor-, emlő-, tüdő- és vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Állatkísérletek tanúsága szerint a tökmagolaj késleltetheti a magas vérnyomás előrehaladását és csökkentheti a magas koleszterinszint és az ízületi gyulladás mértékét, vércukorszint-csökkentő hatásának köszönhetően pedig enyhíti a cukorbetegséget. A tökmagolaj hölgyek esetében segít a felfázás megelőzésében, férfiaknál pedig a prosztata megnagyobbodás és a vizelési rendellenességek ellen vethető be sikerrel.
Élettani hatásai miatt érdemes rendszeresen fogyasztani (reggelente teáskanálnyit), emellett ideális hidegkonyhai ételek, mártások és saláták készítéséhez, krémlevesek tetejére is csepegtethetjük, utolsó "simításként".