FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Sokmagos banánkenyér

Sokmagos banánkenyér

Hozzávalók:

  • 150 g puha vaj
  • 1/3 bögre barna cukor
  • 2 tojás
  • 3-4 érett banán
  • 1 bögre finomliszt
  • 1/3 bögre sárgabarackmag liszt
  • csipet só
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • 1/3 bögre mandulatej/tej
  • 2 tk. vaníliaaroma
  • 1 bögre natúr, sótlan mag – dió, mandula, kesudió vegyesen
  • szeletelt mandula a dekoráláshoz

A vajat a cukorral és a tojásokkal jól összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalókat: liszteket, sót, szódaport, sütőport, fahéjat. Összedolgozzuk, majd a villával szétnyomkodott banánokkal (egy banánt hagyjunk egészben, ezt a tetejére használjuk majd fel) és mandulatejjel, vaníliaaromával lazítjuk.

Összekeverjük a sokféle maggal, és sütőpapírral bélelt formába öntjük. A tetejére a megmaradt banánból vékony szeleteket vágunk, és kidíszítjük vele, megszórjuk szeletelt mandulával.

160 fokon sütjük, légkeverés mellett kb. 45-50 percig, tűpróbáig.

Tippek:

A bögre mércénél csak az a fontos, hogy mindvégig ugyanazt vagy ugyanolyan méretű bögrét vagy poharat használjunk (általában 2,5 dl-est). Magok helyett, mellett aszalt gyümölcsökkel, csokipasztillával is érdemes kísérletezni.

A receptért köszönet az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzőjének!