
Burgonya-jégcsapretek saláta tökmagolajjal
Hozzávalók:
- 150 g héjában sült krumpli, meghámozva
- 200 g jégcsapretek
- 100 g mozzarella
- 1 kisebb citrom felének a finomra reszelt héja és a leve
- 1 ek tökmagolaj
- só
- friss metélőhagyma, apróra vágva (elhagyható)
- 1-2 ek tökmag durvára vágva
A krumplit és a meghámozott jégcsapretket apró kockákra vágjuk. A jégcsapretket meglocsoljuk a citrom levével, enyhén sózzuk és félretesszük.
A metélőhagymát finomra aprítjuk (1 evőkanálnyi aprított metélőhagyma elég adagonként), a mozzarellát a zöldségekhez hasonló méretű kockára vágjuk.
A zöldségeket, sajtot, olajat, citromhéjat összekeverjük, majd tálalás előtt megszórjuk a tökmaggal. (a képen tökmagliszttel szórtam meg a salátát, de a durvára vágott tökmag szerencsésebb választás lett volna) Köszönjük Flat Cat-nek a receptet.