A csipkebogyó hazánk egyik legismertebb gyógynövénye. Magjának olaja gazdag esszenciális zsírsavakban (Omega-3 és 6) és vitaminokban. Világospiros, lágy, gyümölcsös ízű olaj.
Fogyaszthatjuk belsőleg vagy használhatjuk külsőleg.
Magas telítetlen zsírsav- és vitamintartalma miatt ételeink (levesek, húsok, mártások) utólagos ízesítőjeként, sütemények tésztájába keverve, salátánkra csepegtetve hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.
E-vitamin-tartalma a hidegen sajtolt olajok között is kiemelkedő, emiatt kiváló bőrápoló. Táplálja, hidratálja a bőrt, helyreállítja a nedvességegyensúlyt. Intenzív ápolást nyújt az UV-károsodott, valamint a szoláriumozástól kiszáradt, igénybe vett, leégett bőr számára. Bőrápoláshoz, masszázshoz keverhetjük könnyebb bázisolajokkal, magiszapokkal.
A gyógyszeriparban vitaminkészítmények, a kozmetikai iparban különféle natúr termékek (pl. ránctalanító krémek) gyakori összetevője. Természetes A-vitamin tartalma segít a bőröregedés megelőzésében, a kollagén- és elasztinrostok természetes termelődésében, és a sejtek megújuló folyamataiban.