A sárgabarack köztudottan egészséges gyümölcs, tele vitaminnal és tápanyaggal. De ismerjük-e a sárgabarackmag előnyeit?
A barackmagliszt egy rendkívül kellemes, mandulára emlékeztető aromájú, zsírtalanított, gluténmentes magliszt. Viszonylag magas fehérjetartalommal rendelkezik, vitaminokban (B-, C-vitaminok), ásványi anyagokban (kálium, foszfor, magnézium) és nyomelemekben (vas, cink) gazdag.
Fogyasztásával azontúl, hogy értékes tápanyagokhoz juttathatjuk szervezetünket, új ízeket csempészhetünk a konyhába és remek kiindulási alap a gluténmentes diétát követők számára.
„Nyersen” is fogyaszthatjuk, turmixba, smoothie-ba, kásába keverve, de sütemények tésztájához, krémjéhez is kiváló.
Csipkebogyómag-olajjal keverve kiváló bőrradír készíthető belőle, mely tisztítja, táplálja és ragyogóvá varázsolja bőrünket.
Igazoltan gluténmentes, vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.
Örömmel jelentjük be, hogy a Grapoila sárgabarackmagliszt a 2021-as Ország Cukormentes Tortája verseny nyertes pályaművének, a Füredi Krisztián által készített Beszterce rózsájának az egyik alapvető hozzávalója!