A napérlelte szőlőszemek magvából hidegsajtolással előállított, feldolgozott szőlőhöz hasonló illatú, zöldes színű szőlőmagolaj alapvető szerepet játszik napjaink korszerű, egészséges táplálkozásában.
Könnyen emészthető és koleszterinmentes, rezveratroltartalmánál fogva erős antioxidáns hatású. Baktericid tulajdonsága miatt eredménnyel használható az ekcémás, száraz bőr tüneti kezelésében, és egyéb, gyulladásos folyamatok gyógyításában. Tápláló összetevői, valamint könnyű és gyors felszívódása miatt igen hatékony bőr- és hajápoló, és a narancsbőr elleni küzdelemben is bevethető. Előnyös élettani tulajdonságainak köszönhetően az egyik legértékesebb növényi olajfélének tartják.
Füstpontjánál fogva sütéshez, főzéshez, sütemények tésztájának, töltelékének ízesítéséhez, levesek, húsok, mártások, szószok utóízesítéséhez, saláták dekorálásához, ízének gazdagításához használhatjuk. (Aki élettani hatásai miatt fogyasztja, az kerülje az olaj hevítését, hogy ne sérüljenek az értékes tápanyagok.) Nagy örömünkre a Grapoila szőlőmagolaj 2020-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en két csillagos, kiváló minősítést szerzett.