Kukoricacsíra-olaj 750 ml

Kukoricacsíra-olaj 750 ml
Kukoricacsíra-olaj 750 ml
Kukoricacsíra-olaj 750 ml
Kukoricacsíra-olaj 750 ml
Kukoricacsíra-olaj 750 ml
Kukoricacsíra-olaj 750 ml

Aranysárga szín és édeskés, lágy íz jellemzi. Esszenciális zsírsavakban és vitaminokban (pl. antioxidáns hatású E-vitamin) gazdag olaj. Pozitív élettani hatásai és bőrápoló tulajdonsága miatt  külső és belső felhasználása egyaránt javasolt.

Az olaj jótékony hatású lehet az emésztésre, védi a szív- és érrendszert, csökkenti a magas vérnyomást, immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású. Kiváló bőrtápláló tulajdonságainak köszönhetően a bőr és a haj ápolására egyaránt alkalmas.

Önmagában is fogyasztható, de remek ízesítője lehet salátáknak, krémeknek, szószoknak, leveseknek, zöldségeknek, továbbá alacsony hőfokon történő sütésre, főzésre is alkalmas.

2 070 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Próbáld ki az új termékeinket is:
Adatok
Recept
Próbáld ki az új termékeinket is:
Adatok
Kiszerelés
750 ml
Tömeg
1,13 kg/db
Recept

Paprika krém

Hozzávalók:
4 nagy piros paprika
1 kicsi csípős jalapeno (vagy bármilyen csípős csili)
150 g telemea (feta szerű sós juhsajt Erdélyből, természetesen helyettesíthető fetával)
csipet bors
1 tk. szárított bazsalikom
3 ek. kukoricacsíra olaj

A piros paprikákat megszurkálom (hogy később ne robbanjon), majd mindenféle pucolás és csumázás nélkül száraz (olaj nélküli) serpenyőbe rakom, magas hőfokon. Addig sütöm, és forgatom, amíg a héja fekete nem lesz. Ha gáztűzhelyünk van, akkor ez sokkal egyszerűbb, mert csak a láng főlé kell tartani, és hipp-hopp megég a héja. Tálba rakom és lefedem, amíg ki nem hűl. Ezután a héját kézzel könnyen le lehet szedni, és kicsumázni. Az így kapott füstös paprikahúst botmixerrel összeturmixolom a többi hozzávalóval és kész is. Hűtőbe teszem, és lehűtve tálalom.

sixpayment