Mákolaj - többféle kiszerelésben

Mákolaj - többféle kiszerelésben

Az árak és készletinformációk megtekintéséhez kattintson a kívánt kiszerelést jelölő gombra.↓


Halványsárga színű, mákra jellemző illattal rendelkező olaj. Omega-6 zsírsavban gazdag, mely jótékonyan hat a vérkeringésre és az immunrendszerre. Mákliszttel együtt alkalmazva segít a csontritkulás megelőzésében.

 

A mákolaj nem hevíthető, ezért kizárólag utóízesítésre, díszítésre használjuk. Nagyon jól illik a különféle salátákhoz, öntetekhez, pl. citrommal, gránátalmával párosítva. Édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, süteménykrémekhez is ajánljuk. Íze jól harmonizál a pirosbogyós gyümölcsökkel, zöldsalátákkal, sajtokkal.

 

Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a 2024-ben megválasztott Magyarország Tortája, amely a "Mákvirág" fantázianevet kapta, hidegen sajtolt mákolajunkkal készült!

 

A beérkező alapanyag morfintartalmát minden alkalommal laborvizsgálatokkal ellenőriztetjük.

Kedvencekhez
Nyomtat
Részletek
Részletek

A frissesség megőrzése érdekében a hidegen sajtolt olajokat fénytől, hőtől (tűzhely, radiátor stb.) védett, hűvös helyen tárolja. Felbontás után érdemes hűtőszekrényben tartani. (A hidegtől az olaj opálossá válhat, ez azonban nem befolyásolja a minőséget.) Tipp: amíg nem érez avas ízt az olajon, addig bátran elfogyaszthatja. Az avas illat nem minden esetben jelenti a termék lejártát, távolítsa el az olajkiöntő betétet az üveg nyakáról és kóstolja meg az olajat! A műanyagon keletkező filmréteg ugyanis hajlamos az avasodásra, de az üvegben található olaj ettől még hibátlan lehet.

sixpayment