NYÍLT NAP regisztráció

Ünnepeld velünk 15. szülinapunkat!

Ez alkalommal egy minden eddiginél fergetegesebb programkavalkáddal várunk kétnapos, díjmentes rendezvényünkön, ahol megismerkedhetsz a Grapoila történetével, megnézheted, mivé nőtte ki magát kicsiny olajsajtoló cégünk ezalatt a másfél évtized alatt, milyen ínyencségekkel bővült zero waste termékpalettánk és persze azt is eláruljuk, mit keres egy permakultúrás kertecske az irodaépületünk körül.

Még nem hallottál a permakultúráról vagy kapiskálod, de többet szeretnél tudni róla? Akkor itt a helyed! Sétáld körbe a kertet Ágival, aki beavat a permakultúra rejtelmeibe és sok érdekességet mesél majd neked kertről (a program díjmentes, de regisztrációhoz kötött).

Tetszik, amit láttál? Jobban elmerülnél a témában? A Magyar Permakultúra Egyesület vendégelóadói a következő előadásokkal várnak:

Dr. Neubauer Éva: Permakultúrás tervezési alapelvek dióhéjban 
Okos tervezéssel minden kertből kihozható egy picinyke Édenkert. Hogyan? Éva elárulja, hogyan lehetsz még tudatosabb a kertedben és miként rendszerezheted hatékonyabban az energiákat a zónák és a szektorok alkalmazásával. 

Dr. Szalai Zita: Permakultúra, vegyes kultúra a kiskertben

Zita megismertet a permakultúrás gazdálkodás alapelveivel és megtudhatod, hogyan helyezd el optimálisan a zöldségeket a terület adottságainak és a zónarendszernek megfelelően. Persze sok egyéb is kiderül menet közben, például az, hogy mi a különbség a soros ültetésű és a permakultúrás vegyeskultúra között.

Krasznai Beatrix: Mitől permakultúrás egy kiskert?

Hogyan lehet kevesebb munkával, vízzel, gyomlálással, talajforgatással termőre fogni a kertet? Kevesebb energiabefektetéssel nagyobb hozamot elérni, úgy, hogy közben a természetet is óvod? Beatrix előadásából megtudhatod. 

•  Ha a kerted felvirágoztatása a cél, akkor pedig virágszakértőnk, Szabó Marika előadását ajánljuk jó szívvel, ami ez alkalommal stilszerűen a virágoskertben kerül megrendezésre.

Ha szükséged lenne pár palántára, akkor a készlet erejéig vásárolhatsz fűszernövényeket az üvegházban, vagy vedd szemügyre a magcserebere asztal kínálatát! Örömmel fogadjuk borítékolt magocskáidat, szuper cserealap lesz az asztalnál! Ne hagyd otthon négyzet alakú palántázócserepeidet sem, mert visszaváltjuk és újrahasznosítjuk azokat.

Kipróbálnád a fermentálást? Ellesnél pár egészséges tízórai és uzsi receptet? Kevernél egy saját kását? Vagy összeütnél magadnak egy natúrkozmetikumot? Semmi akadálya! Regisztrálj workshopjainkra és mutatjuk a trükköket!

• Fermentáló workshop 

Hozz otthonról egy tiszta befőttesüveget és töltsd meg nálunk mindenféle zöldséggel, kedvedre fűszerezve! A 2 órás programba bármikor becsatlakozhatsz egy fél óra erejéig, ennyi pont elég arra, hogy összeállítsd a kis "savanyúságodat" és már futhatsz is tovább a következő programra.

• Kásakeverő workshop TREAT Biankával

Bianka egyszerű, mégis izgalmas alapanyagokból tanítja meg, hogyan tudsz édes, sós, mentes, mindenes instant kásákat készíteni, amik bármeddig elállnak a szekrényben, és a reggelid vagy uzsonnád előtt csak folyadékot kell hozzájuk adni. 

• Teljes értékű kisétkezések workshop László Vivivel

Vivitől ellesheted, hogyan dob össze egy tökéletes tízórait vagy uzsonnát, méghozzá pillanatok alatt! Hogy mi szerepel a menüben? Kókuszos-mandulás golyó, hagymás-zöldfűszeres-tökmagos, illetve kenderes szendvicskrém és napraforgókrémes kence. Ha még ezek után is torkoskodál, lesz miből!

• Ajakbalzsam-készítő workshop

Megmutatjuk, hogy egyáltalán nem ördöngősség natúrkozmetikumot, például ajakbalzsamot készíteni. 5-féle összetétellel kísérletezhetsz, viszont az alapanyag igencsak becses, ezért ez az egyetlen workshop, amiért némi ellenszolgáltatást kérünk a helyszínen. Ha regisztrálsz a programra, kérjük, jelöld meg azt is, hány ajakbalzsamot készítenél (900 Ft/db; max. 5 db/fő)! 

SZÜLINAPI MEGLEPETÉSEK:

Élő podcastfelvétel Pinczés Mariannával és Szabó Adrienn dietetikussal

Ismerkedj meg Mariannával, aki 19 évesen gondolt egy nagyot, és olajsajtolásra adta a fejét, miközben még javában koptatta az iskolapadot. Hogy hová vezetett ez az ifjúkori fellángolás? Erről is szó lesz a beszélgetésben, melybe Szabó Adrienn klinikai dietetikus is becsatlakozik. Tények, tévhitek, izgalmak, érdekességek - amiket neked is hallanod kell. A program az aulában kerül megrendezésre.

Élő utcazene a Szakiskolában - Kovács Kristóffal 

Aki tömegközlekedik, az Kristóf hangjára biztos, hogy felkapta már a fejét valamelyik téren vagy aluljáróban. Kristóf most nálunk csap a húrok közé, fogadjátok szeretettel!

A vásári forgatagból most sem hiányoznak a Grapoila termékek és meghívott partnereink finomságai. Itt lesz velünk a Gódor Méhészet, Berta Nóri Grapoilás sütikkel érkezik szombaton, de a PRäS isteni gyümölcsleveit, a Secontaste granoláit, a MONYO 18+/18- italait és a Bányai kávét is megkóstolhatod. Az ebédről ez alkalommal a Domovoj gondoskodik, annyit elárulhatunk, hogy pitából nem lesz hiány!

Gyerekeket, férjeket, nagyszülőket, szomszédokat hozni ér!

A kicsiket társasjátékokkal felszerelt gyereksarok várja, csak tudnánk, miért, úgyis minden gyerek a virtuális homokozó rabja lesz.

→  Nyitvatartás:
Szeptember 20. péntek 10:00-17:00
Szeptember 21. szombat 10:00-16:00

→  Címünk: 1224 Budapest, Szakiskola u. 33-43.

(M0 nagytétényi kihajtótól 2 percre. Fontos info: a Szakiskola utca zsákutca, kizárólag a Barackos és az Ezüstgaras u. irányából közelíthető meg, a Balatoni úthoz nem kapcsolódik! Parkolás az utcán, illetve az irodaépület mellett elhajtva, a hátsó kertben.)

Térkép: https://grapoilashop.hu/spg/282976/Megkozelithetoseg

További információ: farm@grapoila.hu

A rendezvény bárki számára szabadon látogatható, de a kertbejárásokon, előadásokon, workshopok való részvétel - a férőhelyek korlátozott száma miatt - regisztrációhoz kötött. Görgess lejjebb az űrlaphoz és jelentkezz minél előbb a téged érdeklő programokra! A regisztráció során megadott személyes adataidat (név, e-mail cím) az adatvédelmi jogszabályok betartásával kezeljük. Adatvédelmi szabályzatunkat ITT találod. 

Amennyiben regisztrációd sikeres, automatikusan kapsz egy visszaigazoló e-mailt az általad megadott címre, amiből láthatod, mely programokra regisztráltál.

 

Kérjük, add meg a neved!
Kérjük, add meg az e-mail címedet! (és beküldés előtt még egyszer ellenőrizd le ;-)
A pénteki (09.20.) programok közül ezeken szeretnék részt venni:
10:00-11:00 Kertbejárás Ágival
11:00-12:30 Permakultúrás tervezési alapelvek dióhéjban Dr. Neubauer Éva előadása
11:00-12:00 Ajakbalzsam készítő workshop 1. turnus
11:30- 13:30 Fermentáló workshop - folyamatos bekapcsolódás
12:30-13:00 BETELT! (Kásakeverő workshop Biankával 1. turnus)
13:00-13:30 BETELT! (Kásakeverő workshop Biankával 2. turnus)
13:30-14:30 Mitől permakultúrás egy kiskert? Krasznai Beatrix előadása
14:30-15:30 Hogyan készül az egész évben színpompás virágágyás? Szabó Marika előadása
15:00-16:00 Ajakbalzsam készítő workshop 2. turnus
15:30-16:30 Kertbejárás Ágival
16:00-17:00 Élő podcastfelvétel Szabó Adrienn dietetikussal és Pinczés Mariannával (aula)
A szombati (09.21.) programok közül ezeken szeretnék részt venni:
10:00-11:00 Kertbejárás
10:30-11:30 Ajakbalzsam készítő workshop 1. turnus
11:00-12:30 Permakultúra, vegyes kultúra a kiskertben Dr. Szalai Zita előadása
10:30-12:30 Fermentáló workshop - folyamatos bekapcsolódás
13:00-14:00 BETELT! (Tökéletes tízóraik és uzsonnák - teljes értékű kisétkezések workshop László Vivivel 1. turnus)
14:15-15:15 BETELT! (Tökéletes tízóraik és uzsonnák - teljes értékű kisétkezések workshop László Vivivel 2. turnus)
14:00- 15:00 Hogyan készül az egész évben színpompás virágágyás? Szabó Marika előadása
14:00-15:00 Ajakbalzsam készítő workshop 2. turnus
15:15-16:00 BETELT! (Kásakeverő workshop 1-2. turnus)
15:00-16:00 Kertbejárás
Ha jelentkeztél ajakbalzsam készítő workshopunkra, válaszd ki, hogy hány ajakbalzsamot készítenél (900 Ft/db; max. 5 db/fő, fizetés a helyszínen)
Egyéb megjegyzés (pl. ha többen érkeztek egy programra, írd meg, hogy hány főt regisztráljunk):
Szeretnék permakultúrás HÍRLEVÉLRE feliratkozni!
igen
nem
korábban már feliratkoztam
sixpayment